Hírek, események
Szociális Munkások Napja PDF Nyomtatás E-mail
Szociális Munkások Napja I.

LETÖLTÉS

Szociális Munkások Napja II.

LETÖLTÉS

 
II. Generációkon átívelő sportnap PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 8-án második alkalommal rendeztük meg a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Őszi napfény Idősek Átmeneti Otthonában a Generációkon átívelő sportnapot. A rendezvény egy nyílt nap keretében megrendezett vidám, őszi együttlét a lakók és hozzátartozóik számára.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, a tavalyihoz hasonlóan, idén is kellemes nyárutóban volt részünk. Kilenc órától reggeli tornával kezdődött a nap az otthon udvarán. Lakók, vendégek és dolgozók is végezték a gyakorlatokat, hogy bemelegedjenek az izmok a feladatok végrehajtásához. Tíz (3 fős) csapat nevezett be a csapatversenyre. A feladatok között volt tekézés, darts, célba dobás, sport totó,… A mozgásukban akadályoztatott résztvevők elszántságát bizonyította, hogy volt, aki kerekes székben ülve, vagy járókeretre támaszkodva hajtotta végre a feladatsort.

Bővebben...
 
Farsang az Átmeneti Otthonban PDF Nyomtatás E-mail
No title

A Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Bethlen Gábor utcai Őszi Napfény Átmeneti Otthonában is lezajlott a farsang. Igazán a végére hagytuk az idei farsangi szezonnak, de annál több élménnyel gazdagodtunk.

Két gondozónő vállalta, hogy igazi szalagos farsangi fánkot süt a lakóinknak és vendégeinknek. Hat adagot készítettek, és elmondhatom, hogy a porcukros és a baracklekváros is elfogyott az utolsó darabig, mikor eljött az ideje.

Délután két órakor kezdődött a mulatság, a Szlovák Általános iskola citerás fiataljai alapozták meg a jó hangulatot, Galát János vezetésével. Ezután lakóink adtak elő két műsorszámot. Először népdalcsokrot énekeltek, közbe-közbe táncra is perdülve, majd egészen más műfajban, a Hupikék Törpikék bőrébe bújva táncoltak a nézőknek. Több héten keresztül készültünk, de a mosolyt látva a többiek, és a szereplők arcán, igazán megérte.

Következett a jelmezes bevonulás, a Tavasztündértől a kalózig, mindenféle farsangi alak megjelent nálunk ezen a napon, sőt, még farsangi jósda is működött egy rövid időre.

Végül eljött az ideje a falatozásnak, majd pedig táncoltunk egy kicsit a vendégekkel és a lakókkal. Itt szeretném megköszönni a Kortalanul Alapítvány támogatását.

Bízunk benne, hogy jövőre is ilyen jól sikerül a farsangunk, az ötletelést már másnap elkezdtük.

Szarvas, 2012.02.24.

                                        Bohus-Krajó Tünde, egységvezető

 
Aprók Kertje Bölcsőde ünnepi programja PDF Nyomtatás E-mail

2011.december 2.  15 órai kezdettel Adventi készülődés a szülőkkel, gyermekekkel a szobákban.

  • Közös ajándék, adventi koszorúk, asztali, ajtódíszek, fenyőfadíszek készítése.

2011. december 5. 9,30-tól:

  • Megérkezik a Télapó a Bölcsődébe!
  • Télapó minden gyermeknek csomagot ad át.
  • A gyermekek énekelnek  és verset mondanak a Télapónak!

2011.december 19. 9,30-tól

  • Fenyőünnep.

Feldíszített fenyőfa és karácsonyi  asztal, szép játék várja a gyermekeket!
Ezen a szép napon, 13 órakor kezdődik a felnőttek karácsonyi ünnepsége!

 

 
Októberben mindig történik valami… PDF Nyomtatás E-mail

Az idősek olyanok, mint az Arborétum féltve őrzött fái. Tapasztalataik, koruk által megvastagodtak, és nekünk, a fiatalabb generációknak őrizni, ápolni kell őket, hogy minél tovább közöttünk lehessenek. Ez a gondolat motoszkált egész októberben a fejemben, és erősödött meg, miközben figyeltem lakóinkat az elmúlt hónap folyamán.

A Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Idősek Átmeneti Otthonában az egész október az Idősek Napja jegyében zajlott. Minden héten volt olyan kisebb-nagyobb esemény, ami megmozgatta a lakóinkat.

Voltunk Arborétumi kiránduláson, mesés délelőttöt tartottunk, volt palacsintás délután fejtörőkkel, sok lakónk részt vett a Kistérségi Idősek Napi rendezvényen is, záró eseményként pedig a hónap utolsó szerdáján helyben is köszöntöttük lakóinkat.

Az asztalokon házi sütemények és üdítő várta lakóinkat. Eljöttek a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola tanuló, akik színes programot hoztak. Fuvolaszóval kezdték a műsort, majd vers hangzott el Brachna Irénke tolmácsolásában, ezután lakóink kedvencei következtek, harmonikaszó és néptánc több részletben. A fiatalok után a Városi Kamarakórus hozta őszi repertoálját, Privler Mária vezetésével.

Bővebben...
 
Újság PDF Nyomtatás E-mail
Őszi Napfény Idősek Átmenetri Otthona - 2011. féléves újság

LETÖLTÉS

 
Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás PDF Nyomtatás E-mail

Idősek, tanyán, illetve egyedül  élők figyelmébe ajánljuk intézményünk Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatását!
A nyomógombot nyakukban viselő idősek vészhelyzet esetén (rosszullét, elesés, betörő észlelése stb.) napi 24 órában, a hétvégéket is beleértve riaszthatnak és szakképzett gondozónők személyében érkezik helyszínre  a segítség.

Jelentkezni lehet:
Szarvas, Csabacsűd, Békésszentandrás,Kondoros, Kardos, Örménykút településekről.
A szolgáltatás díja: napi 40,- Ft azaz havi 1200 Ft.

További feltételekről érdeklődni:

Kelcsi Sarolta alapellátás vezetőnél,
Szarvas, Bethlen Gábor u. 27.
06/66/ 313-343

 
Bölcsődék Napja PDF Nyomtatás E-mail

Magyarországon 2010-ben először, hivatalosan is emlékezhetünk azokra, akik 158 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én megnyitották Budapesten, a Kalap utcában az ország első bölcsődéjét. Az első bölcsőde egyleti úton jött létre. Ennek emlékére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2010-ben hivatalosan is a bölcsődék napjává nyilvánította április 21-ét.

SZARVAS BÖLCSŐDE TÖRTÉNET

Szarvason 1946-ban nyílt meg egy 25 ágyas bölcsőde, valamint 20 ágyas idény bölcsőde, különös tekintettel a mezőgazdasági dolgozók igényeire.

Helye: Szarvas, Bolza kastély, hetes bölcsőde.

Első vezetője Győri Júlia volt, felügyelője dr. Mecseki János gyermek szakorvos, személyzete 4 fő.

Bővebben...
 
Ápolási díj mellet dolgozhatnak PDF Nyomtatás E-mail

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2010-ben 31.680.816 forint pályázati támogatást nyert TÁMOP-5.4.3-09/2-2009-0012 „Lehetőség tanulással a gondozói munkavállalásra”

projekt megvalósítására. A projekt helyszíne a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézménye.

A pályázat célja az ápolási díjon lévő személyek segédgondozói képzésének megszervezése, és a munkaerőpiacra történő visszahelyezés megalapozása a képzéssel és azt követően kötelező 8 hónapos, 4 órás foglalkoztatás biztosításával.

2010. áprilisában 24 fővel kötöttünk együttműködési megállapodást a pályázatban való együttműködésre. 4 fő Kondorosról,  1 fő Kardosról, 19 fő Szarvas településről érkezett.

2010. szeptember végén minden együttműködő sikeres vizsgát tett és ma már  rendelkezik segédgondozói képesítéssel.

Jelenleg a 8 hónaposfoglalkoztatási időszak felén vagyunk túl. A foglalkoztatás a települések házigondozói szolgálataiban történik. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy valóbanvissza kívánnak kerülni a munka világába, hiszen eddig csak 1 fő nem folytattaa projektben való részvételét, cáfolva ezzel a velük szemben alkalmanként használt  sztereotípiát, a munkához való attitűdjükről.

Sokszor embertpróbáló egyeztetések folynak, hiszen ezek a kollégák sok esetben ágyhoz kötött, önmagát ellátni nem tudó hozzátartozójukat hagyják otthon, és gondoznak más intézményi ellátottat munkaidejükben.

Munkájukkal nagyban hozzájárulnak a kistérség településein élő idősek szociális biztonságához, az intézményi dolgozók túlterheltségének átmeneti csökkenéséhez.

 
Elindult megújult weboldalunk! PDF Nyomtatás E-mail
Elindultunk...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2

Pályázataink







Látogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa33
mod_vvisit_counterTegnap22
mod_vvisit_counterEzen a héten118
mod_vvisit_counterElmúlt héten229
mod_vvisit_counterEbben a hónapban771
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban1580
mod_vvisit_counterÖsszesen267525

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype