Hírek, események
Tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása céljainak megvalósítására 2012. évben pályázatot nyújtott be a kistérségi szociális ellátás korszerűsítésére, modernizációjára a helyi szükségletek hatékonyabb kielégítésének érdekében.

A „Szociális együttműködés kialakítása a Körös-szögben”
TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0031 sz. projekt

35 millió forint támogatásban részesült, melyhez önerőt nem kellett biztosítania a Társulásnak. A pályázat Kondoros, Kardos, Örménykút, Csabacsűd, Szarvas, Békésszentandrás települések lakosaira, ellátórendszerére terjed ki. A projekt elsődleges célcsoportja az ellátásban dolgozó szakemberek, azokkal együttműködő egyéb szervezetek, másodlagos célcsoportja a szociális ellátásokat igénybe vevők, harmadlagos célcsoportja az ellátást igénybe vevők hozzátartozói.  A pályázat 4 terület fejlesztésével kívánja hatékonyabbá és a gyakorlatban jobban működővé tenni a Körös-szögi Kistérség szociális szolgáltatásait:

Bővebben...
 
Meghívó PDF Nyomtatás E-mail
 
"Őszi Napfény" Idősek átmeneti otthona III. Generációkon átívelő sportnapja PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 7-én a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézmény, „Őszi Napfény” Idősek átmeneti otthonában tartottuk meg, az immár hagyományos  Generációkon átívelő sportnapot. Az időjárás újra kegyes volt hozzánk, a hűvös reggel után kellemes napsütésben zajlottak a versenyek.

Szokásunkhoz híven reggeli tornával melegítettük be izmainkat, majd Bedekovics Andrea tartott rövid bemutatót. Ez után már következtek a csapatversenyek, ahol három fős csapatokban mérték össze ügyességüket lakóink és hozzátartozóik. Az idén teke, „sepregetés”, sport-totó, és „lépegetés” szerepelt a versenyszámok között. Bár egyszerűnek tűnhetnek a feladatok, néha összetekeredtek a lábak, de végül mindenki ügyesen oldotta meg őket.

Bővebben...
 
Sajtóközlemény PDF Nyomtatás E-mail

SZOCIÁLIS ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉS SZARVASON

2012. december 10-én indult a DAOP-4.1.3/A-11-2012-0049 azonosítószámú projekt, melynek keretében lehetőség nyílik szociális nappali ellátás biztosítására Sirató – Káposztás lapos – Bezinai szőlők településrész lakossága részére új építés révén, amely által komplex akadálymentesített új épületben valósul meg a szolgáltatás.

Bővebben...
 
Egy nap a Szociális Munkáért a Körös-szögben PDF Nyomtatás E-mail

Az emberi jó lét, odafigyelés, gondoskodás  szellemében végzik nap mint nap munkájukat azok akik a szociális ellátás valamelyik területén gyakorolják hivatásukat. Olyan munka ez, melyben  emberként emberséggel teszik a dolgunkat az emberekért. Életünk egyre inkább  rohanóvá és érzéketlenné válik. Hová tűnik a türelem és szeretet életünkből? Nehéz megmondani. S honnan van a szociális munkásoknak ezekből végtelen, soha el nem apadó tartaléka? Ezt sem tudjuk.

Bővebben...
 
Szociális Munkások Napja PDF Nyomtatás E-mail
Szociális Munkások Napja I.

LETÖLTÉS

Szociális Munkások Napja II.

LETÖLTÉS

 
II. Generációkon átívelő sportnap PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 8-án második alkalommal rendeztük meg a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Őszi napfény Idősek Átmeneti Otthonában a Generációkon átívelő sportnapot. A rendezvény egy nyílt nap keretében megrendezett vidám, őszi együttlét a lakók és hozzátartozóik számára.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, a tavalyihoz hasonlóan, idén is kellemes nyárutóban volt részünk. Kilenc órától reggeli tornával kezdődött a nap az otthon udvarán. Lakók, vendégek és dolgozók is végezték a gyakorlatokat, hogy bemelegedjenek az izmok a feladatok végrehajtásához. Tíz (3 fős) csapat nevezett be a csapatversenyre. A feladatok között volt tekézés, darts, célba dobás, sport totó,… A mozgásukban akadályoztatott résztvevők elszántságát bizonyította, hogy volt, aki kerekes székben ülve, vagy járókeretre támaszkodva hajtotta végre a feladatsort.

Bővebben...
 
Farsang az Átmeneti Otthonban PDF Nyomtatás E-mail
No title

A Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Bethlen Gábor utcai Őszi Napfény Átmeneti Otthonában is lezajlott a farsang. Igazán a végére hagytuk az idei farsangi szezonnak, de annál több élménnyel gazdagodtunk.

Két gondozónő vállalta, hogy igazi szalagos farsangi fánkot süt a lakóinknak és vendégeinknek. Hat adagot készítettek, és elmondhatom, hogy a porcukros és a baracklekváros is elfogyott az utolsó darabig, mikor eljött az ideje.

Délután két órakor kezdődött a mulatság, a Szlovák Általános iskola citerás fiataljai alapozták meg a jó hangulatot, Galát János vezetésével. Ezután lakóink adtak elő két műsorszámot. Először népdalcsokrot énekeltek, közbe-közbe táncra is perdülve, majd egészen más műfajban, a Hupikék Törpikék bőrébe bújva táncoltak a nézőknek. Több héten keresztül készültünk, de a mosolyt látva a többiek, és a szereplők arcán, igazán megérte.

Következett a jelmezes bevonulás, a Tavasztündértől a kalózig, mindenféle farsangi alak megjelent nálunk ezen a napon, sőt, még farsangi jósda is működött egy rövid időre.

Végül eljött az ideje a falatozásnak, majd pedig táncoltunk egy kicsit a vendégekkel és a lakókkal. Itt szeretném megköszönni a Kortalanul Alapítvány támogatását.

Bízunk benne, hogy jövőre is ilyen jól sikerül a farsangunk, az ötletelést már másnap elkezdtük.

Szarvas, 2012.02.24.

                                        Bohus-Krajó Tünde, egységvezető

 
Aprók Kertje Bölcsőde ünnepi programja PDF Nyomtatás E-mail

2011.december 2.  15 órai kezdettel Adventi készülődés a szülőkkel, gyermekekkel a szobákban.

  • Közös ajándék, adventi koszorúk, asztali, ajtódíszek, fenyőfadíszek készítése.

2011. december 5. 9,30-tól:

  • Megérkezik a Télapó a Bölcsődébe!
  • Télapó minden gyermeknek csomagot ad át.
  • A gyermekek énekelnek  és verset mondanak a Télapónak!

2011.december 19. 9,30-tól

  • Fenyőünnep.

Feldíszített fenyőfa és karácsonyi  asztal, szép játék várja a gyermekeket!
Ezen a szép napon, 13 órakor kezdődik a felnőttek karácsonyi ünnepsége!

 

 
Októberben mindig történik valami… PDF Nyomtatás E-mail

Az idősek olyanok, mint az Arborétum féltve őrzött fái. Tapasztalataik, koruk által megvastagodtak, és nekünk, a fiatalabb generációknak őrizni, ápolni kell őket, hogy minél tovább közöttünk lehessenek. Ez a gondolat motoszkált egész októberben a fejemben, és erősödött meg, miközben figyeltem lakóinkat az elmúlt hónap folyamán.

A Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Idősek Átmeneti Otthonában az egész október az Idősek Napja jegyében zajlott. Minden héten volt olyan kisebb-nagyobb esemény, ami megmozgatta a lakóinkat.

Voltunk Arborétumi kiránduláson, mesés délelőttöt tartottunk, volt palacsintás délután fejtörőkkel, sok lakónk részt vett a Kistérségi Idősek Napi rendezvényen is, záró eseményként pedig a hónap utolsó szerdáján helyben is köszöntöttük lakóinkat.

Az asztalokon házi sütemények és üdítő várta lakóinkat. Eljöttek a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola tanuló, akik színes programot hoztak. Fuvolaszóval kezdték a műsort, majd vers hangzott el Brachna Irénke tolmácsolásában, ezután lakóink kedvencei következtek, harmonikaszó és néptánc több részletben. A fiatalok után a Városi Kamarakórus hozta őszi repertoálját, Privler Mária vezetésével.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

PályázatainkLátogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa15
mod_vvisit_counterTegnap18
mod_vvisit_counterEzen a héten289
mod_vvisit_counterElmúlt héten157
mod_vvisit_counterEbben a hónapban918
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban691
mod_vvisit_counterÖsszesen172716

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype