Tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail

A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása céljainak megvalósítására 2012. évben pályázatot nyújtott be a kistérségi szociális ellátás korszerűsítésére, modernizációjára a helyi szükségletek hatékonyabb kielégítésének érdekében.

A „Szociális együttműködés kialakítása a Körös-szögben”
TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0031 sz. projekt

35 millió forint támogatásban részesült, melyhez önerőt nem kellett biztosítania a Társulásnak. A pályázat Kondoros, Kardos, Örménykút, Csabacsűd, Szarvas, Békésszentandrás települések lakosaira, ellátórendszerére terjed ki. A projekt elsődleges célcsoportja az ellátásban dolgozó szakemberek, azokkal együttműködő egyéb szervezetek, másodlagos célcsoportja a szociális ellátásokat igénybe vevők, harmadlagos célcsoportja az ellátást igénybe vevők hozzátartozói.  A pályázat 4 terület fejlesztésével kívánja hatékonyabbá és a gyakorlatban jobban működővé tenni a Körös-szögi Kistérség szociális szolgáltatásait:

1. szolgáltatások hatékonyságának növelése elégedettségi és eredményességi vizsgálattal, együttműködések generálásával, visszacsatolások elvégzésével.

2. szociális szolgáltatások jelenlegi rendszerének új szolgáltatásokkal való kiegészítése annak érdekében, hogy a problémamegoldó szolgáltatásnyújtás során, az adott szolgáltatáshalmaz egészében adjon választ az ellátott és a családja problémájára. 28 db ingyenesen igénybe vehető klub működik havi 1 alkalommal. Ezek időpontjai és helyszínei megtekinthetők a www.korosszog.hu , a Szarvas, Kossuth u.19. és egyéb Szociális és Gyermekjóléti Intézményi telephelyeken.

3. hatékony szolgáltatás-koordináció információs iroda létrehozásával, működtetésével, intézményközi kapcsolatrendszer kiépítésével annak működtetésével (önkormányzatok, egészségügyi szolgáltatók kiemelten az otthonápoló szolgálat és hospice, társintézmények…). Iroda elérhetősége: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

4. saját lakókörnyezetben való életvitel támogatása (szemben az intézményi elhelyezéssel), képessé tevő magatartásformák közvetítése, kialakítása az igénybevevők és hozzátartozóik számára, betegségtudat helyett egészségtudat erősítése.

A pályázat megvalósítása során kisebb részben preferálja elméleti síkú szolgáltatásfejlesztést, abban jelentősebb szerepet kap a mindennapokban jól hasznosítható emberközpontú, minden generációra kiterjedő, szociális szolgáltatásfejlesztés új szolgáltatáselemek biztosításával.

2014.02.27-én a projekt keretében Szakmai nap került megrendezésre, melyen  a kistelepülési szociális ellátórendszerek kapcsolatrendszere, a hajléktalan ellátás igénybevételi lehetősége, a térségi hospice ellátás, a Baraka Egyesület tevékenysége, az önkéntes tevékenység lehetőségei, valamint a középiskolai önkéntes szolgálat eddigi tapasztalatait ismerhették meg és folytathattak szakmai egyeztetéseket a részvevők.  A nap kísérő programja a  Szociális Játszóház volt, melyen térítésmentesen vehettek részt az érdeklődők.

 

Pályázataink







Látogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa39
mod_vvisit_counterTegnap19
mod_vvisit_counterEzen a héten97
mod_vvisit_counterElmúlt héten138
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1078
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban723
mod_vvisit_counterÖsszesen266252

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype